Buty w góry

W tym dziale rozmawiamy o sprzęcie górskim i wspinaczkowym. Omawiamy ich wady, zalety, parametry i atesty. Opisujemy wszelki przetestowany oraz testujemy nowy sprzęt. Warto tu zapytać o mapy, kosmetyki oraz sklepy i firmy ze sprzętem górskim. Możesz również poinformować o sprzedaży/kupnie szpeju jak i zapytać o możliwość jego wypożyczenia.

Moderatorzy: PiotrekP, Moderatorzy

gargamel
Turysta
Turysta

Re: Buty w góry

Post autor: gargamel » 20 lipca 2022, 9:36

Wybieramy się na wycieczkę w góry z 2 dzieci. 4 lata oraz 9. Co warto zabrać?
Dario1906
Turysta
Turysta

Post autor: Dario1906 » 20 kwietnia 2025, 21:37

Siema wszystkim właśnie zaczynam przygodę z górami pierwszy szczyt zaliczony ale buty muszę kupić nowe najgorsze że ten temat mnie po prostu pokonał. Na początek myślałem o CMP RIGEL LOW może że myślę może ktoś doradzi. Dzięki pozdrawiam
Awatar użytkownika
Darek
Członek Klubu
Członek Klubu

Post autor: Darek » 24 kwietnia 2025, 11:40

Dario1906 pisze:
20 kwietnia 2025, 21:37
myślę może ktoś doradzi.
Z tym doradzaniem to jest tak, że każdy będzie chwalił te w których sam chodzi. Ja osobiście zdarłem w życiu wiele różnych od harcerskich pionierek, przez kilka par Asolo po Mammuty (twarde, dobre na skałę). Każde miały (mają) swoje plusy i minusy. Tych o których piszesz nie miałem na nogach więc się nie wypowiem. Ale tak z ręką na sercu, to najlepiej czuję się w zwykłych Decathlonowskich - średnio twarde, stosunkowo lekkie z w miarę dobrą nieprzemakalnością. No i za rozsądną cenę ;) .
Pozdrawiam i życzę ciekawych szlaków.
Włóczęga: człowiek, który nazywałby się turystą, gdyby miał pieniądze.
(J. Tuwim)
ODPOWIEDZ