Czy wiosną planujecie jakieś wypady?

Tu możesz porozmawiać o szlakach, zapytać o ich stan oraz wszelkie trudności. Podyskutujesz o turystyce i wszystkich innych sprawach dotyczących Sudetów czy parków narodowych i krajobrazowych położonych na terenie tych gór. Podyskutujesz m.in. na temat Karkonoszy, Gór Sowich czy też historii związanej z Sudetami oraz przygotujesz się na bezpieczny wyjazd w góry.

Moderatorzy: PiotrekP, Moderatorzy

Małgorzata
Turysta
Turysta

Czy wiosną planujecie jakieś wypady?

Post autor: Małgorzata » 07 lutego 2022, 10:37

Hej, czy wiosną planujecie jakieś wypady w góry? Małgośka
Awatar użytkownika
Mirek
Turysta
Turysta

Re: Czy wiosną planujecie jakieś wypady?

Post autor: Mirek » 07 lutego 2022, 12:13

Dlaczego czekać na wiosnę? :D Sezon trwa cały rok, oczywiście nie wszędzie. :zoboc:
..To wódka? ? słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) ? Na litość boską, królowo ? zachrypiał ? czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.?
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
Awatar użytkownika
PiotrekP
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: PiotrekP » 09 lutego 2022, 9:31

Tak będę coś planował, jak pisałem wszystkie zaproszenia będą ukazywali się dziale zaproszeń i tam proszę śledzić ich ukazywanie się.
Góry są piękne i niech takie pozostaną.

Nasze Wędrowanie
Małgorzata
Turysta
Turysta

Post autor: Małgorzata » 12 lutego 2022, 8:23

Mirek pisze:
07 lutego 2022, 12:13
Dlaczego czekać na wiosnę? :D Sezon trwa cały rok, oczywiście nie wszędzie. :zoboc:
Hej! Bułhakow ... Ale czysty spirytus?
Na poważnie. Chętnie przyłączę się na górski spacerek. :))))
Małgorzata
Turysta
Turysta

Post autor: Małgorzata » 12 lutego 2022, 8:23

PiotrekP pisze:
09 lutego 2022, 9:31
Tak będę coś planował, jak pisałem wszystkie zaproszenia będą ukazywali się dziale zaproszeń i tam proszę śledzić ich ukazywanie się.
Ok. Dziękuję i serdecznie pozdrawiam, Małgośka
Awatar użytkownika
Mirek
Turysta
Turysta

Post autor: Mirek » 13 lutego 2022, 19:05

Małgorzata pisze:
12 lutego 2022, 8:23
Mirek pisze:
07 lutego 2022, 12:13
Hej! Bułhakow ... Ale czysty spirytus?
Na poważnie. Chętnie przyłączę się na górski spacerek. :))))
Bułhakow to mój ulubiony pisarz, więc nie ma się co dziwić że cytuję fragmenty jego dzieł.Jakieś wytłumaczenia jeszcze potrzebne? :twisted: :zoboc: :P
..To wódka? ? słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) ? Na litość boską, królowo ? zachrypiał ? czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.?
Małgorzata
Turysta
Turysta

Post autor: Małgorzata » 14 lutego 2022, 10:09

Ależ mnie to wcale, a wcale nie dziwi. Też lubię pasjami. (Diabełek w podpisie mi się podoba). Choć piktogramy to nie moja bajka. :))))
Awatar użytkownika
Mirek
Turysta
Turysta

Post autor: Mirek » 14 lutego 2022, 11:25

Trudno,bo jak to mówią ;NIKT NIE JEST DOSKONAŁY. :brawo:
zecik1976
Turysta
Turysta

Post autor: zecik1976 » 27 grudnia 2025, 10:28

Wiosna to dla mnie jeden z najlepszych momentów na górskie wypady i zdecydowanie planuję kilka wyjazdów. Po zimie człowiek ma ogromną potrzebę ruchu i przestrzeni, a góry w tym okresie potrafią być wyjątkowo klimatyczne. Lubię wiosnę za to, że na szlakach jest jeszcze stosunkowo spokojnie, przyroda powoli się budzi, a widoki często są bardziej surowe i autentyczne niż latem. Planuję głównie krótsze, kilkudniowe wyjazdy, bez wielkiej spinki, raczej nastawione na chodzenie i cieszenie się samym byciem w górach. Na pewno wezmę pod uwagę niższe partie, gdzie warunki są bardziej stabilne, ale nie wykluczam też wyższych tras, jeśli pogoda pozwoli. Wiosna to dla mnie idealny czas na odbudowanie kondycji przed sezonem letnim i przypomnienie sobie, jak ważne jest rozsądne planowanie wyjść. Jeżeli wszystko się ułoży, chciałbym połączyć góry z noclegiem w schronisku, bo ten klimat wiosną smakuje najlepiej.
ODPOWIEDZ