Czy wiosną planujecie jakieś wypady?
Moderatorzy: PiotrekP, Moderatorzy
-
Małgorzata
- Turysta

Czy wiosną planujecie jakieś wypady?
Hej, czy wiosną planujecie jakieś wypady w góry? Małgośka
Re: Czy wiosną planujecie jakieś wypady?
Dlaczego czekać na wiosnę?
Sezon trwa cały rok, oczywiście nie wszędzie. 
..To wódka? ? słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) ? Na litość boską, królowo ? zachrypiał ? czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.?
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
Tak będę coś planował, jak pisałem wszystkie zaproszenia będą ukazywali się dziale zaproszeń i tam proszę śledzić ich ukazywanie się.
-
Małgorzata
- Turysta

-
Małgorzata
- Turysta

Bułhakow to mój ulubiony pisarz, więc nie ma się co dziwić że cytuję fragmenty jego dzieł.Jakieś wytłumaczenia jeszcze potrzebne?Małgorzata pisze: ↑12 lutego 2022, 8:23Hej! Bułhakow ... Ale czysty spirytus?
Na poważnie. Chętnie przyłączę się na górski spacerek.)))
..To wódka? ? słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) ? Na litość boską, królowo ? zachrypiał ? czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.?
-
Małgorzata
- Turysta

Ależ mnie to wcale, a wcale nie dziwi. Też lubię pasjami. (Diabełek w podpisie mi się podoba). Choć piktogramy to nie moja bajka.
)))
Trudno,bo jak to mówią ;NIKT NIE JEST DOSKONAŁY. 
Wiosna to dla mnie jeden z najlepszych momentów na górskie wypady i zdecydowanie planuję kilka wyjazdów. Po zimie człowiek ma ogromną potrzebę ruchu i przestrzeni, a góry w tym okresie potrafią być wyjątkowo klimatyczne. Lubię wiosnę za to, że na szlakach jest jeszcze stosunkowo spokojnie, przyroda powoli się budzi, a widoki często są bardziej surowe i autentyczne niż latem. Planuję głównie krótsze, kilkudniowe wyjazdy, bez wielkiej spinki, raczej nastawione na chodzenie i cieszenie się samym byciem w górach. Na pewno wezmę pod uwagę niższe partie, gdzie warunki są bardziej stabilne, ale nie wykluczam też wyższych tras, jeśli pogoda pozwoli. Wiosna to dla mnie idealny czas na odbudowanie kondycji przed sezonem letnim i przypomnienie sobie, jak ważne jest rozsądne planowanie wyjść. Jeżeli wszystko się ułoży, chciałbym połączyć góry z noclegiem w schronisku, bo ten klimat wiosną smakuje najlepiej.