Schroniskowe cenotwórstwo, czyli zarówno coś dla wielbicieli szarlotki jak i piwa
Moderatorzy: Grochu, HalinkaŚ, Moderatorzy
Re: Schroniskowe cenotwórstwo, czyli zarówno coś dla wielbicieli szarlotki jak i piwa
20.09 odwiedziłem po ponad dwóch latach schronisko nad Morskim Okiem, cena szarlotki wzrosła do 12 zł.
Re: Schroniskowe cenotwórstwo, czyli zarówno coś dla wielbicieli szarlotki jak i piwa
09.11 tym razem odwiedziłem po ponad dwóch latach schronisko na Turbaczu, cena szarlotki to 12 zł, jak m.in w Morskim Oku.
Korzystając z wiadomości od Łukasza uzupełniam listę o szarlotkę w gospodzie na Dębowcu 20 zł.
W schronisku na Magurce Wilkowickiej za 15 zł można się delektować wypiekaną na miejscu, jeszcze ciepłą, ogromną jagodzianką.
"...A przed nami nowe życia połoniny, blaski oraz cienie, szczyty i doliny.
Niech nie gaśnie ogień na polanie, złe niech znika, dobre niech zostanie ..."
Niech nie gaśnie ogień na polanie, złe niech znika, dobre niech zostanie ..."
Podawali tam wspaniałego kołacza z owocami.
Właśnie skonsumowałem pyszną szarlotkę w schronisku pod Bereśnikiem. 14 zł.
Włóczęga: człowiek, który nazywałby się turystą, gdyby miał pieniądze.
(J. Tuwim)
(J. Tuwim)
Dzięki Darku za info o Bereśniku, niestety w tamtych okolicach rzadko bywam, więc info tym bardziej bezcenne.
Dzięki Han-Ka za info o jagodziance w schronisku na Magurce Wilkowickiej. Tak blisko ode mnie, a jeszcze tam nie byłem, do nadrobienia i to wkrótce. Skusiłaś
mnie.